1η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών & 3η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών LQT

Θέμα:
1η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών & 3η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Εκπροσώπων Πιστοποιημένων Μονοπατιών LQT

4 & 5 Νοεμβρίου 2017/Βυτίνα – Δημητσάνα

 

Στις ημερίδες παρουσιάστηκαν ελληνικά πεζοπορικά πιστοποιημένα μονοπάτια (Mainalon Trail, Andros Routes, Metsovo Ursa Trail), υφιστάμενα & υπό πιστοποίηση μονοπάτια (E4 Peloponnese, μονοπάτια της Ξάνθης, Αίγινας, Καστοριάς, Υμηττού, Μαινάλου-ΣAAO,Ηπείρου, Χίου, Σκιάθου) καθώς και μονοπάτια πολιτισμού.
Επίσης παρουσιάστηκαν πιστοποιημένα μονοπάτια στην Ευρώπη (Λουξεμβούργου, Βελγίου, Γερμανίας κ.α)
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & ενέργειας εκπροσώπησε η κ. Καλλιόπη Παπαδάκη,αρχιτεκτων-μηχανικός, συνεργάτης του σημερινού υφυπουργού κ. Φάμελου & του πρώην υπουργού κ.Τσιρώνη, η οποία δουλεύει για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας των μονοπατιών.
Επιπλέον με μια ξεχωριστή παρουσίαση η κ. Μιράντα Ιωάννου, εκπρόσωπος της Active Sundays με 36.000 μέλη στην Αττική (αποτελεί την μεγαλύτερη κοινότητα δραστηριοτήτων & πεζοπορίας), μας επισήμανε πόσο σημαντική είναι η συνδρομή των εθελοντικών ομάδων σε τέτοιου είδους δράσεις αλλά και η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες είναι οι πρώτες που επωφελούνται από την συντήρηση και ανάδειξη των μονοπατιών.
Ευχαριστούμε την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ για την πρόσκληση να παρουσιάσουμε το Ε4 Πελοποννήσου (145 Km στην Αχαΐα & την Αρκαδία) και για την ευκαιρία που μας έδωσε να αναπτύξουμε ένα παραγωγικό διάλογο ανταλλαγής ιδεών με όλους τους παριστάμενους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.